Alapvetően ez nem egy óriási ötlet, télen is ilyesmit szoktam reggelizni, csak akkor asztalt gyümölcsből, méz nélkül. Nyáron viszont friss málnából, áfonyából, ribizliből, szederből nagyon finom. A lényeg talán itt az, hogy nem fagyasztott, hanem friss. A karamellizált zabpehelytől pedig kellemesen meleg és kicsit különlegesebb az íze is.
Fogunk kedvünkre való mennyiségnyi málnát [vagy szedret, vagy bármilyen más bogyós gyümölcsöt], megmossuk. Beleöntünk egy tálba 1-1,5 pohár sűrű joghurtot, beletesszük a málnát, egy narancs reszelt héját és óvatosan összekeverjük. Hagyjuk egy kicsit állni, addig egy kicsi serpenyőbe felteszünk 2 kanál mézet és 6 deka zabpelyhet. Ha a méz karamellizálódik és a zabpehely megpirult, akkor egy pohárban elkezdjük rétegezni őket. Alulra jön a mézes zabpehely, fölé a joghurtos málna. Ha ügyesek vagyunk, akkor szép csíkos lesz.
[Én ma nem voltam az, ezért nem is fényképeztem le.]
Jó, most nincs kedvem lefordítani ezt, majd holnap... vagy soha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése